Overzicht
kerkdiensten
Algemene
informatie
kerkdiensten
Oppas en
kinder-
nevendienst
Kerkdienst
beluisteren
Catechese
Gespreks-
groepen
Senioren-
werk
Liturgie-
commissie

De oppasdienst is voor kinderen die nog niet op de basisschool zitten. Voor de aanvang van de kerkdienst kunnen ze naar boven gebracht worden. Er zijn twee vrijwilligers(sters) aanwezig. Ze mogen tijdens de collecte weer worden opgehaald, hierdoor kunnen ook zij de zegen ontvangen.

In de kindernevendienst wordt er gewerkt met de methode van de stichting "Vertel het maar". Elke zondag heeft een eigen thema en bij dit thema wordt toelichting geschreven. Deze informatie is te vinden op deze website onder overzicht kerkdiensten.
De kindernevendienst is voor kinderen die op de basisschool zitten. Deze groep gaat naar boven.
Na het gebed om de Heilige Geest begint de kindernevendienst. De voorganger mag in gesprek gaan met de kinderen, over het thema van de kindernevendienst. Daarna wordt het kinderlied "Wij gaan voor even uit elkaar" gezongen

kindernevendienst

en mogen de kinderen naar hun nevendienst. Ze nemen door middel van een lantaarn het licht van de Paaskaars mee.

kindernevendienst
Ook kunnen de kinderen geld geven aan de kindercollecte, momenteel voor het project "Christelijk Kinderherstel­lingsoord Siloam op Curaçao". Klik hier voor meer informatie.

Bij de voorbereidingsperiode voor Kerst wordt een projectlied gezongen en het gesprek met de kinderen wordt gedaan door de leiding van de kindernevendienst.

In het naspel van het lied na de overdenking komen de kinderen weer terug. Ook dan is er de gelegenheid voor de voorganger om in gesprek te gaan met de kinderen, over wat ze hebben gedaan.

Mochten er nog vragen of suggesties zijn over de oppas- en/of kindernevendienst, wilt u actief hieraan meewerken of heeft u nog speelgoed voor ons, stuur dan een mail naar postmaster@gereformeerdekerkharskamp.nl

laat de kinderen tot mij komen <

Kindercollecte

De kindercollecte ondersteund het project "Christelijk Kinderherstel­lingsoord Siloam op Curaçao". Dit herstellingsoord bestaat ruim 20 jaar en wordt met veel liefde en uithoudingsvermogen geleid door Robert en Durkje de Vries met hulp van vrijwilligers.Kinderen met diverse ernstige aandoeningen zoals aids, kanker, huidziektes en hartaandoeningen worden bij Siloam opgevangen in het kinderzorgpaviljoen.In de ruime hal is gelegenheid voor ontspanning. De zithoek gaat op diverse plaatsen kapot zodat de kinderen zich eraan kunnen blesseren. De kinderen gaan nu sparen voor een nieuwe zithoek. Alle donaties zijn welkom. Spaart u ook mee?
Meer informatie staat op de website siloamvillage.org