Organisatie
Predikant
Wijk kerkenraad
Wijkkas & Collecterooster

Ds. T. Volgenant - Beima
Ds. T. Volgenant - Beima

De laatste jaren preekte ik met enige regelmaat in Harskamp en zo heb ik deze kleine gemeente leren kennen als warm en gastvrij. Eigenlijk was ik al met emeritaat, maar toen Harskamp met de vraag kwam of ik mij als bijstand voor deze gemeente wilde inzetten, heb ik “ja” gezegd.
En zo ben ik op 1 april 2016 begonnen als predikant van de Gereformeerde Kerk in Harskamp.

Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in theologie, maar het predikantschap lag voor mij als vrouw in die tijd minder voor de hand. Voordat ik in mijn eerste gemeente in Noord- Holland terecht kwam, werkte ik een tijd met plezier in het onderwijs. Later verhuisde ik met mijn gezin naar het Gelderse met Hoenderloo als standplaats. Daarna volgde nog een periode in Apeldoorn, waar ik momenteel als ouderenpastor in een zorginstelling werkzaam ben.

Mensen vragen mij wel eens: Waarom ben je nog zo druk? Je zou er toch ook lekker met de caravan op uit kunnen trekken?”
Wat mij drijft is het geloof dat AAN ONZE AARDSE HANDEN EEN HEMELS WOORD IS TOEVERTROUWD. Aldus heeft mijn geliefde dichter Fedde Schurer dit gezegd in lied 315.

Als mens en als dominee blijf ik steeds geboeid door vragen als:
Hoe kan het geloof richting geven aan ons leven?
Wat betekent het in deze tijd van secularisatie om gemeente van Jezus Christus te zijn?

Jezus zei in Matteüs 5 tegen zijn leerlingen: Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout op zichzelf blijft zal het zijn kracht verliezen.
Met deze woorden als inspiratiebron hoop ik samen met de gemeente in Harskamp en omstreken een levende gemeente van Jezus Christus te zijn.

Wilt u reageren? Wilt u contact?
Bel of mail me.

Ds. Tineke Volgenant – Beima
Verstuur Email
Tel. 055 – 533 1731

jubileum: 25 jaar dominee

dsvolgenant_jubileum_25jrpred_10jan2018.JPG